Çok partili dönem ve düşündürdükleri
Çok partili döneme geçtiğimiz tarihten günümüze, ülkemizdeki siyaset gerilimler ve kavgalar üzerinden yürütülmüştür. İktidar ve muhalefet partilerinin bir araya gelip, birlikte karar almaları pek nadirdir… siyasetteki uzlaşılmazlık ve ekonomideki ağır kırılmalar beraberinde darbeleri getirmiştir. Türkiye’de iktidarlar,Kemalizm adına askerlerin çizdiği sınırlar dahilinde, görevlerini yapmak zorunda bırakılmışlardır. Askeri vesayetin ülke siyasetini belirlediği ve adına demokratik- laik-hukuk cumhuriyeti denilen tuhaf bir rejim??? Mevcut iktidarın içte ve dıştaki beceriksizliği, her gün kötüye giden ekonomik durum, muhalefeti iktidar yapar. O da vesayet altında işi beceremez ve yerini eski iktidara devreder. Bu süreç belirli bir süre sonra artık işlemez hale gelir.
ABD ve ülkedeki işbirlikçileri,siyasi istikrarsızlığı, ekonomik krizi, etnik, mezhebi, sağ-sol çatışmalarını ve şeriatı bahane ederek, darbeler düzenlemişlerdir. IMF’nin ağır stand-by anlaşmasını kabul ederek, darbecilerin baskısıyla ülkenin ekonomik yükü halk kesimlerinin üzerine yıkılmış, egemen sınıflar bu kadarı yeter dedikten sonra da, “ucıbe demokrasisine” dönüş yapılmıştır. Günümüzde asker, ekonomik-siyasi-sosyal alanlarda gelişen olumsuzlukları izliyor.
Ak Parti’nin ülkenin demokratikleşmesi yolunda attığı en önemli adım,askeri vesayetin yok edilmesidir. Ancak askeri vesayetin sonlandırılması, siyaseti özgürleştirmemiştir. Siyaset ortamında ülke sorunlarına çözüm getirileceğine, siyasetteki gerilimler ortadan kaldırılacağına, ülkenin kronik meselelerini halletmek için projeler üretileceğine, askeri vesayetten kalan bütün problemler varlığını devam ettiriyor. Siyaset,ekonomi ve toplumsal konulardaki sorunlar aynen devam ediyor. Ekonomide IMF programı, IMF olmadan devam ettiriliyor. Seçimlerdeki partilerin cepheleştirilmesi, siyasi gerginliği artırıyor. Oy kaybı korkusundan siyasi ortaklar birbirlerini sahte gülücüklerle ağırlıyorlar.
Toplum,iğne ucu bir meseleden dolayı kutuplaşıyor. Halkın ekonomik- demokratik talepleri sürekli göz ardı ediliyor…Neticede sabit gelirlilerin, özellikle emeklilerin, tarım ve hayvancılık işi yapanların, işsizlerin hali, hal değil… Bu sorunlar 3-5 ayda çözülecek sorunlar değil. Piyasayı denetleyeceğiz dedik??? İsrafları engelleyeceğiz dedik???? gibi..
Yorumlar
Kalan Karakter: